Duisternis – The Movie

Hij is klaar! De commentaren zijn verwerkt, de beelden gemonteerd en waar nodig voorzien van achtergrondgeluid.
De film is aangeboden aan RTV Utrecht en is positief ontvangen. Begin 2014 zal hij worden uitgezonden op UStad. Ook zal de film bij een aantal filmfestivals worden aangeboden.
Uiteraard hou ik je op de hoogte!


Lees nog eens mijn belevenissen terug over hoe het er achter de schermen aan toe ging, hoe we de buitenopnames maakten, hoe de moord in de badkamer gepleegd werd en wat er tijdens de laatste opnames in de slaapkamer gebeurde. Die opnamedag werd de ontvoerder van Tess ’s avonds laat gelukkig gearresteerd.

Ik vind het wel jammer dat de ‘magie’ van deze film voor mij verdwenen is. Dat krijg je al als je weet wat er allemaal bij kwam kijken voordat een scene er goed op stond. Opmerkingen en gesprekken van tijdens de draaidagen, herinner ik me soms woordelijk. En sommige feedback is niet verwerkt of op een andere manier dan wij bedoelden. Maar ja, wij waren dan ook alleen maar crew.

foto aftiteling

Ik sta op de aan- en aftiteling als crewlid voor de catering & assistentie. Assistentie is natuurlijk een heel breed begrip…..
Figuratie is slechts één invulling ervan.  Van 4:19 – 4:26 minuten had ik mijn ‘seven seconds of fame’ als figurant bij de ingang van het ziekenhuis.

*****
De film werd op 29 januari 2014 bij videoclub ‘De Geinfilmers’ (waar de regisseur en de cameraman lid van zijn) door een jury verkozen als film die doorgaat naar het filmfestival van NOVA-Midden Nederland!

Op 6 februari 2014 wordt de film om 20.30 uur uitgezonden op U-Stad, de lokale televisiezender van Utrecht, met om 22.30 uur de herhaling.