Duisternis – de badkamerscène

Afgelopen weekend werd de badkamerscène opgenomen. Daar werd tevens de moord op de hoofdrolspeelster gepleegd.

De regisseur had alles tot in de puntjes voorbereid: er waren twee handdoeken voor het slachtoffer waarvan hij er één al van messteken had voorzien en met ‘bloed’ had besmeurd. Voor de moordenaar was er behalve een heft zonder lemmet ook een compleet mes. En er was voldoende bloed op voorraad.

De badkamer die als locatie voor deze scene was uitgekozen, was niet erg ruim, het was flink passen en meten. Het meest intieme deel van de scene heb ik aan de cameraman overgelaten. Het heeft menig liter water gekost, maar het resultaat mag er zijn!

Foto: egelantier-videoproductions.biz

Het grootste deel van de badkamerscène werd – heel spannend – via de spiegel gefilmd. Diverse keren moest een shot over gedaan worden omdat een elleboog van de cameraman in de spiegel zichtbaar bleek en dat kan natuurlijk niet.

Het slachtoffer werd neergestoken, in eerste instantie met alleen een heft van het mes dat als moordwapen diende, en zonder bloed.

Via de spiegel werd alleen de steekbeweging gefilmd. Het bloed kwam pas in een later shot in beeld. Toen het slachtoffer eenmaal neergestoken was, bleek er toch wat meer bloed van het badkamerscherm te moeten druipen. Dat werd dus vakkundig bijgesmeerd door de regisseur.

Gelukkig stond ons slachtoffer na de shoot met een stralende lach weer op! Geen echte moord dus maar wel hoog rode konen bij de cameraman.

Zondags hadden we huiskameropnames waar ik weer ‘de andere kant’ van een telefoongesprek voerde. Voor mijn vier zinnen tekst zat ik zeker 20 minuten eenzaam in een kamertje achteraf.

Het is een eenzaam bestaan aan de telefoon. Maar wel erg leuk om achter de schermen bij een film te mogen kijken!